Westeind 30
De Trans Siberië Express, een levensdroom in vervulling... Er zijn romans over geschreven en films gemaakt. De treinreis van Moskou dwars door Siberië naar Vladivostok. 's Werelds langste treinreis is precies 9287 kilometer lang. Het is een tot de verbeelding sprekende reis, die je langs ruige bergketens, uitgestrekte toendra's en gigantische wouden leidt. Laat je NS-ervaringen maar voor wat ze zijn, dit is nog eens wat anders! Het plan voor een spoorlijn tussen Moskou en Vladivostok werd in 1891 bedacht door tsaar Alexander III. Zijn naam is dan ook onverbrekelijk verbonen met de Trans Siberië Express. In hetzelfde jaar werd dan ook begonnen met de aanleg van het gigantische traject. Het laatste deel van de spoorlijn kwam in oktober 1916 met de voltooing van de brug over de rivier de Amur bij Khabarov. Daarmee was de langste ononderbroken spoorlijn van 9.288km een feit.
Reisschema St Petersburg Moskou Suzdal Irkutsk Krestovka Olkhon eiland Irkutsk. Ulaan Baator. Mongol Els. Karachoram. Ulaan Baator Beijing (Peking)
Later, als we met Pensioen zijn dan gaan we nog eens met de Trans Siberie Express, dat heb ik jarenlang geroepen. Totdat Rineke zei, als wij dat willen dan gaan we nu. We zijn gezond, we kunnen tijd vrij maken, wie weet hoe we er over 15 jaar voorstaan. En zo gebeurde het. Informatie opvragen bij een aantal reisbureaus en ook zelf zoeken op internet. Het reisbureau werd Passaat Verre reizen en samen met hen hebben we een mooie reis samen weten te stellen. We begonnen in St Petersburg, met de nachttrein naar Moskou, vandaar naar Vladimir voor een bezoekje aan Suzdal en toen met de Trans Siberie Express in 3 dagen naar Irkutsk de hoofdstad van Siberie. Daar hebben we een excursie gemaakt naar het Baikalmeer, Irkutsk zelf bekeken en daarna weer verder naar Ulaan Bator. In Ulaan Bator een jeep excursie gemaakt van een aantal dagen en toen weer verder naar Beiijng. Excursie naar de Chinese Muur en veel gewandeld. Mooie reis en een opmaat naar meer. Jelle en Rineke
De Trans Siberie express
Reisverslag Reisverslag

Please Install The Flash Player

BJ Websites