sightseeing in boedapest

 

We gaan Boedapest in. Met de tram naar de binnenstad en dan met de Hop-On/Off bus door de stad. Klein rondje centrum en dan over de Andrassy Ut naar het "Heroes Square" vandaar terug naar de binnenstad en dan over de Vrijheidsbrug naar de Burcht. Daar stappen we uit en bekijken de burcht en daarna de Mathiaskerk en het Vissersbastion. We gaan door naar de Citadel maar dat zegt ons iets minder. Wel een mooi uitzicht en een leuke wandeling naar beneden. 

 

We gaan het water op en varen in een uurtje langs alle hoogtepunten. We willen nog wel maar kunnen geen paf meer zeggen. Een broodje Gyros en met de tram terug. 

 

Opmerkelijkste moment van de dag was eigenlijk 's morgens al. In een cafeetje zijn de serveersters de voorraad aan het opnemen en dat gebeurt erg nauwkeurig. Alle aangebroken flessen worden overgegoten in een litermaat en de hoeveelheid wordt nauwkeurig genoteerd en kan dan terug in de fles. Een streepje op de fles tot waar de drank staat en de fles kan weer weggezet. Wel komen alle flessen van de plek om even te kijken of ook de achterste wel vol zitten. 

 

Rineke heeft het meeste pret om het trieste verhaal van Bisschop Geller. 

De man bracht het evangelie maar als dank werd hij in een ton gestopt waar spijkers ingeslagen werden en toen in de Donau gesmeten. Laat de man nu op een vooraanstaande plaats een standbeeld gekregen hebben dus we zagen hem ook regelmatig staan waarbij Rineke hem telkens weer voorbij zag komen in het tonnetje. 

 

tweede dag boedapest

 

Op zondag weer naar de binnenstad maar nu gewandeld over de Andrassy Ut. De Opera bekeken, Op het Heroes Square rondgelopen en toen het park in. Een mooi kasteel en het museum voor Agricultuur bekeken(☺). 

We nemen de Metro terug, bekijken de laatste mooie geveltjes en zetten er een streep onder. Mooi geweest. 

Jammer van al die mooie badhuizen, de musea, de Opera daar voor was geen tijd. Een andere keer. 

Want het is een prachtige stad die het verdient om nog eens terug te komen. 

 

Terug in het hotel overleggen met het personeel. We willen om 7 uur op de fiets zitten dus dat betekent dat we te vroeg zijn voor het ontbijt. Maar dat blijkt anders. We mogen om half 7 al eten en men wil er zelfs wel iets warms bij maken. Hele hartelijke mensen die ons met raad en daad geholpen hebben. 

Hotel Luna een aanrader.