paprikamusea

 

Vandaag, woensdag 25 April, blijven we in Kalocsa. We gaan musea bekijken. Het mag tenslotte niet allemaal sport zijn wat ons drijft een beetje cultuur kan geen kwaad. 

 

We beginnen in het Paprikamuseum. Een leuk klein museum met wat uitleg over ontstaan en teelt. Daarna een volkenkundig museum met een grote collectie kleding, mineralen en munten. Een kopje koffie en op naar een museum van objecten en sculpturen. Sommige bewegend en met lichteffecten. Erg leuk om te zien. Daarna naar het station. Volgens Rineke omdat het rijk gedecoreerd is en Jelle heeft een vage hoop op een snelle verbinding met Budapest... 

Beide dromen gaan in rook op. Het station is afgezet met grote hekken waarbij nog wel sporen te zien zien van een mooi verleden en wordt duidelijk niet meer gebruikt. Beide zijn we een illusie armer. 

 

We lopen terug naar ons hotel als we nog een bord zien met iets van paprika´s erop. Wij naar binnen en het blijkt ook nog een paprika museum te zijn. Het vult elkaar aardig aan zullen we maar zeggen. 

 

We vinden het wel goed en gaan terug naar het hotel, een beetje drinken en daarna wat eten in de stad. 

 

Morgen gaan we richting Budapest voor een etappe van een kleine 70 km en hopen dan vrijdag in Boedapest aan te komen. Daar hebben we inmiddels voor 3 nachten een kamer geboekt.