Dagje novi Sad

 

We hebben het er een paar maal over gehad en besloten om in ieder geval een nieuwe achterband te kopen voor de fiets van Jelle. De fiets is voor een uitgebreide controle geweest voor vertrek en alles leek prima maar we hebben het idee dat de achterband niet goed is. Ondanks dat de band op spanning is slingert het wiel. Geen kapotte spaken of zoiets vermoedelijk iets in de band. Vragen bij de receptie of er een fietsenzaak is en ja hoor binnen 100 meter. Dus daar heen. Alleen hebben die veel banden maar geen die passen. Bestellen is geen probleem maar dat duurt een paar dagen en dat vinden we toch iets te lang. Terug naar het hotel en daar bellen ze een paar fietsenzaken af en het gaat lukken banden zijn voorradig en ze willen naar het hotel komen om de band te vervangen. We maken de afspraak dat het hotel het even voorschiet en dan gaan wij op pad om Novi Sad te bekijken. 

 

Het is mooi weer en we slenteren door het centrum, drinken een espresso, genieten van alle onverwachte doorkijkjes en onverwachte straatjes en steegjes. Toch nog weer een buitje... maar na even schuilen wordt het weer beter en even later zitten we op een terras aan de overzijde van de Donau te genieten van Cheese Cake, een punt kwarktaart blijkt dus, en van een mooi panorama over de stad. We kijken nog eens door de folders en de stadsplattegrond en we zien niets meer waarvan we denken dat we daar nog heen moeten dus op weg naar het hotel. Benieuwd hoe het is met de fiets. 

 

In het hotel worden we direct aangesproken over..... de fiets. Er is iemand geweest met een binnenband maar omdat de banden nog op spanning waren leek dat niet nodig. Dus toen wij terugkwamen kwam direct de vraag wat voor band. Een buitenband dus. Het wordt doorgebeld en even later verschijnt er iemand met 2 banden, we doen gelijk beide maar. Het vervangen gaat vrij vlot alleen het oppompen gaat iets moeizamer. De band wil niet goed rond de velg en moet eigelijk even met een hogedrukpomp flink op spanning komen zodat hij zich netjes rond zet. De monteur geeft mij een paar autosleutels en in ruil gaat hij er met mijn fiets vandoor. Alleen komt hij teleurgesteld terug het lukt niet. We moeten naar de fietsenzaak. Het wiel weer uit de fiets en in de man zijn auto naar de fietsenzaak. Daar met vereende krachten het geheel goed op spanning gebracht en dan zijn we het over eens het is goed zo. Weer terug en monteren. Dat alles gebeurt in een behoorlijke regenbui maar dat mag de pret niet drukken. Volgens de monteur maakt mij dat niets uit want het regent in Nederland altijd, tenminste dat heeft zijn dochter hem verteld en die studeerde tenslotte in Groningen. Waar maar uit blijkt dat Groningen wel in trek is dit is al de tweede die familie in Groningen heeft te studeren. 

 

De fiets zit weer in elkaar, we nemen afscheid van de monteur en gaan ons weer richten op de belangrijke zaken zoals het fietsen. Morgen richting Kroatië.