Van bangkok thailand naar georgetown MALEISIË

 

We wilden een fietsvakantie houden in Azie  dat was voor ons duidelijk. Het is uiteindelijk Thailand geworden. We hebben onze reis besproken via Asian Way of Live. Goede uitleg gehad bij hun op kantoor en geboekt. Zij bieden uitgestippelde reizen die je op eigen gelegenheid kunt fietsen.

We hebben de vluchten en hotels aan het begin en einde van de reis door hen laten regelen. Met de duidelijke routeboekjes was de route goed te fietsen. Wij hebben ervoor gekozen twee fietsroutes aan elkaar te knopen en dan van Bangkok naar Georgetown in Maleisië te fietsen een afstand van iets meer dan 1000 km.

 

Doordat Jelle aan het begin van de fietsvakantie in een hospitaal terecht kwam door uitdroging en daar een paar dagen moest blijven hebben we onze plannen iets aan moeten passen. We hebben iets meer gebruik gemaakt van bus en trein en dat werkte verder goed. Wel elke dag voor we van start gingen op advies van de arts eerst een dosis ORS, wat voor ons prima werkte. We gebruiken het nog steeds voor we gaan te fietsen.

 

Fietsen in Thailand is prima te doen alleen wel denken aan een hoge factor tegen zonnebrand. Wij zaten er tegen het begin van het regenseizoen maar al de eerste dag waren onze armen zo verbrand dat we er blaren op kregen. We hebben gezondigd tegen alle voorschriften door overal onderweg alles te eten en te drinken wat we maar tegen kwamen maar zijn nooit ziek geworden.

 

 

Wil je na het lezen van ons reisverslag nog meer weten neem gerust contact op.