Zondag 18 maart.
Vandaag zijn we weer op de fiets gestapt en verder gegaan naar Klongthom. Een kleine 60 km waarvan ongeveer 45 km langs de snelweg. Fietsen op de vluchtstrook van de A7/A28 dat kunnen jullie je er ongeveer bij voorstellen. Zo nu en dan wordt het een 2-baans dus een drukke N-weg. Maar het schiet wel op. Het eerste stuk was ook nog wel mooi met mooie bijna loodrechte Karst bergen waar we tussen fietsten maar de laatste 15 werden wel erg saai. 

We hebben inmiddels onze intrek genomen in het plaatselijke hotel. Er is hier een leuke markt met jammer genoeg alleen maar etenswaren. Verder weinig te doen dus gaan we zo maar eens boodschappen doen bij de 7-Eleven, de 24 uurs supermarkt die in heel Thailand te vinden is, misschien nog een sateetje en dan maar naar de kamer. Morgen nemen we de bus naar Trang, proberen we in ieder geval.

 

Maandag 19 maart.
We hebben besloten de bus te nemen naar Trang. We beginnen met een ontbijtje tegenover de bushalte. Rijstepap gekookt in water met wat selderij en gekookte kip(snippers). Jelle leek een gekookt eitje erbij wel lekker. Alleen toen hij dat aanwees was het tik en lag er een zeer zacht gekookt eitje in zijn pap. De smaak was verder goed. Na een uurtje wachten kwam er om kwart over 9 een bus. Alleen zat die al vol, ook het bagageruim, en ze wilden de fietsen dus niet meenemen. Neem de volgende bus maar riep de conducteur. Rineke twijfelde aan het nut van wachten maar een kwartiertje later was er al weer een bus. Direct een fiets meenemen naar de conducteur en deze ging, na overleg met de chauffeur, akkoord. De fietsen gingen achterin de bus in het gangpad en werden daar vastgebonden. De fietsen bleken een handeltje voor de heren zelf te zijn. Voor ons waren er kaartjes maar de 400 Bath voor de fietsen ging in de broekzak en werd later verdeeld.Als we in Trang aankomen eten we eerst even bij het busstation en fietsen dan de binnenstad in en vinden vrijwel automatisch het Trang hotel waar we een kamer boeken. De middag brengen we in de binnenstad van Trang door. Kijken op een grote overdekte markt waar van alles te koop was. Kleding, van Sarong tot ondergoed, Groente, Vlees (complete varkens van het spit), Vis en IJzerwaren. Buiten was het inmiddels donkerder geworden en werden we verrast op een flinke regenbui. Beetje gezocht om wat souvenirs en wat foto's op het internet gezet.