Het vertrek en de eerste dagen 

 

Keurig op tijd kwam Margreet Dijkhuis ons ophalen en even over 10 waren we dan ook al op het station in Groningen. Wij betekent Rineke, ik en een bult bagage. Daar in gedeelten het spul verder sjouwen, waar is de tijd van de bagagewagentjes gebleven, en toen met de trein naar Schiphol. Op Schiphol de fietsen opgeborgen in het bagagedepot en toen met een busje naar het Best Western hotel daar vlakbij. Allemaal erg relaxed. De volgende morgen een lekker ontbijtje en weer met het hotel busje naar Schiphol. Alles ging verder van een leien dakje, vliegen ging rustig en erg op tijd, in Kuala Lumpur zagen we terwijl we zaten te wachten dat ook de fietsen mee kwamen, alhoewel wij dat spul wel voorzichtiger behandelden. In Bangkok hadden we snel onze bagage en fietsen terug en zijn toen met een busje naar ons hotel gebracht.
Goed hotel met zwembad en AIRCO!!!!! De fietsen met doos en al  opgeborgen en na even douchen zijn we de stad ingelopen. Daar werden we aangesproken door een erg vriendelijke meneer die ons binnen 5 minuten in een Tuk Tuk had zitten die ons voor 30 bath wel even alle boeddha’s zou laten zien en iets van Export????
De eerste boeddha was een groot staand beeld van ruim 40 meter hoog, toen naar een Lucky boeddha, en toen naar de export. Dat bleek gewoon een kledingzaak te zijn die mij wel even snel 2, of misschien meer, pakken aan wou meten. Hebben we maar niet gedaan.


Toen naar "Golden Mount" tempel,  gelegen inderdaad op een flinke heuvel,  vanwaar je een mooi gezicht op Bangkok hebt.We zijn daarna naar ons hotel gegaan, daar gegeten, waarbij het bier meer koste dan het eten, en toen we op onze kamer kwamen en het bed raakten sliepen we ook.

Dinsdag 27 februari Na het ontbijt weer aan de wandel en nu langs de rivier naar het grote paleis en de tempel van de liggende Boeddha. Na veel drukke straten, werk en eten doen ze hier op de stoep, en veel vriendelijke mensen gesproken te hebben( waarvan de meesten toen ze hoorden dat we al wisten van de Tuk Tuk truc ons een prettige dag toewensten en snel verder gingen) maar er waren ook gewone aardige mensen die ons uithoorden en veel plezier toewensten.Het paleis was erg mooi vooral toen Rineke netjes gekleed was want met korte broek kom je er niet in. Gelukkig kon je daar omslagdoeken huren en daar werd veel gebruik van gemaakt. We hebben er 2 uur rondgelopen en zijn toen verder gegaan naar de tempel met daarin de liggende Boeddha. Een beeld van 45 meter lang en bij het hoofd 20 meter hoog.Toen met de expres boot weer terug richting hotel, onderweg hier en daar lekker eten buiten op straat bij de onmogelijkste stalletjes. Elk half uur flesjes water kopen want het is hier bloedheet en verschrikkelijk benauwd. Met name Jelle heeft de hele dag geen droge draad meer aan het lijf.

Woensdag 28 februari.  Vandaag de Bangkok Amazing Bicycle Tour gedaan. Op gewone fietsjes door de stad, achterbuurten(?), over een eiland met allemaal plantages en ook woonhuizen. Een leuke ervaring. Het ene moment in de hectiek van de grote stad en even later reden we door steegjes met krotten waarin niemand zou willen wonen. Althans dachten wij. De gids hielp ons uit de droom. In elk van die krotten van golfplaat en alle mogelijke stukjes hout stond minimaal een tv, koelkast en vaak ook een computer. Alleen vonden de Thai die daar woonden elke andere vorm van luxe niet noodzakelijk. Alle geld wat verdiend werd, want vaak werken ze beide, gaat naar de familie in armere gedeelten van Thailand. We kwamen door een overdekte markt, waar de vissen levend in tonnen rondzwommen of er in mootjes gehakt naast lagen. En die Thai maar lachen om die rare Farang (buitenlanders) die zomaar langs kwamen. Toen naar het eiland. Eerst de rivier over met een longtailboot. Een bootje met aan de motor een aandrijfas van ruim 3 meter met dan de schroef. Op het eiland was het ineens helemaal rustig. Auto's kunnen er niet komen alleen scooters en fietsen. We fietsten op betonpaden die ruim een meter hoog lagen met vaak eronder en ernaast water. Ongeveer een meter breed en zo nodig haaks de bocht om. Mooie natuur, kokosnoten volop maar ook bananen volop aan de boom. Mooie dag. Met de skytrain en taxi terug naar het hotel en toen de grootste klus van die dag, alles inpakken zodat het op de fiets kan.