Vrijdag 16 maart.
We gaan deze dag direct verder naar AO Luk. Een ontspannen ritje van zo'n 45 km. Licht heuvelachtig over meest rustige wegen. Onderweg even gegeten in een restaurantje aan het water en bij een ander stalletje gaat Rineke over tot de aanschaf van een hangmat. Voor de volle mep nog wel want wat ze ook probeert de verkoper is niet bereid om over de prijs te onderhandelen... We komen aan in een echte badplaats. Met een echte boulevard en de zee op 200 meter van de bungalow. We nemen een leuke bungalow met fan en gaan ons direct omkleden. Zwemspullen onder de kleding want nu kan het wezen. Als we op het strand lopen is het echter wel erg rustig. Er zijn wel wat mensen maar weinig in het water.... En ja daar komt het aapje uit de mouw. Het is laag water en dat betekent bijna een kilometer lopen door vies lauw (over de 30 graden ruim) water. En toen was het nog niet hoger dan de knieën en nog steeds warm.......Dus maar terug naar de boulevard en iets kouds opgezocht wat ons veel beter smaakte. Die avond na het eten een boottochtje geboekt voor de volgende dag en toen de hangmat opgehangen. 

 

 

Zaterdag 17 maart.
Even over 9 uur worden we opgehaald bij ons "Resort" en in een razende vaart naar het naburige dorp gebracht. We waren met zo'n 25 mensen ongeveer en gingen in een groot uitgevallen longtailboot op stap naar 4 eilanden daar in de buurt. Elk eiland had zijn charme. 

 

Het eerste had een strookjesstrand, gedeeltelijk onder water liggend zodat je naar een volgende rotspartij kon lopen en ondiep water waar je in kon snorkelen. 

 

Het volgende had meer een mooie uitgesproken rotsformatie in de vorm van een hoofd en waar we in veel dieper water konden snorkelen. Overal was het trouwens net een aquarium. De vissen zwemmen aan alle kanten om je heen en als je stil bleef liggen dan kon je ze pakken zo dicht bij kwamen ze dan. 

 

Toen naar het luncheiland. Toen wij aan kwamen varen lagen er al meer dan 20 boten in allerlei uitvoeringen met de kop op het strand. Dus wij sloten aan in het rijtje. Iedereen kreeg een lunchbakje in de handen gedrukt, met een flesje water en de mededeling over een uur gaan we verder. Dat het een luncheiland was bleek uit de enorme chaos direct achter het strand. Veel lunchbakjes en flesjes werden dus niet weer mee genomen. 

 

Als laatste nog even naar een eiland waar een rots bij hoorde met een grote kloof erin. Alleen was dat al wel aan het einde van de middag en hadden maar weinigen meer de puf om daar nog heen te gaan. De meesten vielen voor het aanbod van drankjes en eten op het strand. 

 

 

Daarna weer op volle vaart terug naar het vertrekpunt. Daar was het inmiddels ook al laag water aan het worden dus mochten we onze bagage hoog houden en een paar honderd meter waden naar het strand. Netjes terug gebracht en gelijk aan de koffie gegaan. We hadden het helemaal gehad. Die avond bleek alleen wel dat de zon wel erg snel werkt als je ligt te snorkelen.......