Fietsen in Zuid-Oost China

 

We zijn er nu al bijna een jaar mee bezig. We willen weer naar China, goede herinneringen aan onze vakantie in 2005, en we wilden wel weer gaan fietsen. Na een flink aantal malen ideeën uitwisselen met het reisbureau komen we tot een reisschema waarmee we 6 weken zoet zijn.Onze uitvalsbasis wordt Guilin, de hoofdstad van de provincie Guangxi. Van hieruit gaan we fietsen naar Yangshuo, Longshen, Chengyang en Zhaoxing.   

Guilin, onze uitvalsbasis, waar ligt dat precies. Het is de hoofdstad van de provincie Guängxï en ligt iets boven Vietnam en Hong Kong. Nu ja iets, als we met de trein vanuit Canton, dichtbij Hong Kong, naar Guilin willen dat is meer dan 8 uur treinen.  

 

Waarom Guilin. We wilden in eerste instantie naar China en daarna bedachten we ook nog dat we daar wel wilden gaan fietsen. We hadden een fietsreis gezien die in de buurt kwam maar een stuk miste wat wij toch wel graag wilden bezoeken. We hadden al veel gelezen over de rijstvelden van Longshen/Ping-an en de prachtige bouwwerken van de Dong minderheden die daar ook te vinden zijn.   Dus gaan we nu eerst het gebied van de Li rivier bekijken, met het mooie karstgebergte, en gaan daarna omhoog naar uiteindelijk Zhaoxing(te vinden op Google). Onderweg bekijken we in Ping-an de "Dragons Backbone Rice Terraces", in Chengyang de "Wind en Regen brug" en in Zhaoxing de diverse "Drum Tower".  Onderweg slapen we in Hotels, Guesthouses en een enkele maal bij een Chineese familie thuis, gaan we niet alleen fietsen maar ook een paar dagen wandelen, doen een kookcursus en misschien een boottocht op de Li rivier. Zelfs een ballonvaart is nog mogelijk. Daarna gaan we nog een 5 dagen naar Haynan een eiland in de Zuid Chinese zee waar we dan nog een aantal dagen hopen te gaan zonnen en bij te komen van alle indrukken die we onderweg hopen op te doen.