op zoek naar de Hot Springs

Vrijdag 02 oktober     

We doen rustig aan. We gaan naar de Hot Springs. We verwachten iets van warmwaterbronnen we zullen wel zien. De weg de stad uit ligt er prima bij en slingert zich mooi langs een riviertje. We maken wat foto’s, Jelle van waterkrachtcentrales terwijl Rineke meer oog voor de natuur heeft en een watervalletje scoort. We doen zo’n twee en een half uur over het ritje. De weg kent toch nogal wat obstakeltjes naast de behoorlijke stijging die we tegen het eind moeten overwinnen. De weg is aan groot onderhoud toe en dat wordt op zijn Chinees aangepakt. Ze zijn overal bezig zonder dat er enige logica in te ontdekken is. Alle rijbanen zijn soms onverhard en dan kom je ineens een stuk tegen van 100 meter nieuwe betonweg. Verderop moet de weg breder en dat betekent betonfunderingen bouwen tegen de berghelling.     

Dan komen we bij de Springs. Tenminste dat staat op alle borden maar voorlopig zien we ze nog niet. Wel veel badkleding bij de diverse stalletjes maar nog steeds geen bronnen….. Na veel zoeken komen we erachter. We zullen ze niet te zien krijgen. Het is een soort Bad Nieuweschans. Er is een bronnenbad waar je ongeveer 10 euro voor moet betalen om erin te mogen. Dan mag je er dus ook in zwemmen en vandaar alle badkleding. We besluiten dat er geen badkleding in onze maat zal zijn en we toch ook al geen zin in zemmen hadden gaan we iets eten en vertrekken zonder ook maar een bron of iets van warm water gezien te hebben.     

Op de terugreis zien we nog een mooie hangbrug die toegang geeft tot een stukje natuurgebied en daar gaan we dan nog een poosje kijken. Mooie uitzichten, met een goed onderhouden pad dus lopen we daar een stuk. Als we terugkomen scoren we ook nog een aapje. Het beestje zit mooi langs het pad te kijken wat wij daar wel doen.     

Terug bij het hotel zijn we mooi op tijd voor het volgende vuurwerk. Er staat weer een paartje op de stoep en de rollen liggen alweer klaar. Trouwens druk met de trouwerijen, bij 2 hotels hier vlak naast is het ook al weer een kabaal van jewelste. We gaan nog wat eten en dan bereiden we ons al vast een beetje voor op morgen. We gaan in 1 keer terug naar Guilin dus moeten we morgen 88 kilometer afleggen. We hoeven maar 8 km te klimmen en daarna wordt het steeds vlakker. We hebben de hele dag de tijd.