Zaterdag 12 september.

Vandaag gaan we op pad naar Gong Cheng. Na het ontbijt nemen we afscheid van de mensen van de Giggling Tree, krijgen van Karst en Paulien nog wat hartelijke tips mee en dan op zoek naar de juiste weg. Het eerste stuk lukt nog wel maar in Yuangshuo wordt het weer zoeken. We hebben dan ook al 10 km op de teller staan als we Yuangshuo uit zijn. We hebben een goede weg en we schieten dan ook vlot op. Om een uur of 12 een kop noodlesoep en dan nog een 20 km. Was de weg in het begin vlak de laatste 20 km begint aardig te stijgen en zo nu en dan moet ik terug naar het kleinste voorblad.  Het loopt tegen half drie als we Gong Cheng binnen rijden. 

Het hotel is even zoeken maar ineens zien we het. Het is overduidelijk het hotel alleen waar is de ingang. Na een paar keer vragen worden we naar een soort binnenplaats gestuurd en dan blijkt dat de Tam Tam alweer gewerkt heeft. Een bewaker heeft een westerling op een fiets gespot, roept ergens naar binnen, "Ze zijn er" en haastig komt een receptioniste naar buiten, driftig gebarend hier moet je zijn. Maar dan komt voor haar het moeilijkste, ze moet om paspoorten en borggeld vragen. Zo nu en dan spiekt ze schijnbaar wat en als het even niet lukt krijg ik het spiekbriefje te lezen en daar staat keurig op Fam Bakker, Passports en een telefoonnummer allemaal keurig achtergelaten door onze agent meneer Yi. Volgens ons hebben ze gelijk gebeld dat we binnen waren.  Douchen, omkleden en toen hebben we nog twee mooie tempels bekeken. Beneden op het plein voor het hotel is het hardstiike druk met mensen die aan het gymnastieken zijn en kinderen voor wie er een zoort kinderkermis is. 

Nu liggen de oudjes op bed, de ene tikt een stukje en de andere puzzelt. Trouwens gegeten in een leuk zaakje waar ze zelfs Franse Frietjes hadden……….  

 

Zondag 13 september.

We hebben beroerd geslapen en de was was ook al niet droog. Hé bah. De airco maakte meer lawaai dan dat hij werkte nu ja zijn we in ieder geval mooi op tijd beneden. Dan de hamvraag "Waar is het ontbijt" en ondanks een belofte van meneer Yi dat dat er zou zijn worden we vrolijk de weg opgestuurd,"Kijk maar even links en rechts er is genoeg", nu ja deze dame sprak in ieder geval een beetje Engels. We vinden een paar broodjes en een paar stukken koek en dat moet het maar even doen. Kwart voor negen fietsen we weer richting Yuangshuo. Langs dezelfde weg van gisteren dus dat scheelt een hoop vragen. Het is hier nog onverminderd bloedheet, het zou koeler worden maar daar werken we nog maar weinig van. We hebben nu twee regenbuien van een paar minuten meegemaakt en dat was het dan wel.  We slapen nu in het Li River Hotel in Yuangshuo. Mooie plek, goede bedden en een goed werkende airco. Even wezen wandelen in Weststreet, een soort van super boulevard net als je ze in Turkije en aan de Costa's vindt met zeer aanhoudende verkoopsters. Nee kun je rustig zeggen en dan weglopen maar je bent de dame maar zo niet kwijt. Snel prijzen noterend op een briefje lopen ze mee en dan keldert de prijs al snel met meer dan de helft. Eerst maar even wat water naar de kamer brengen en dan straks nog maar eens de drukte en de hitte in nog even wat eten scoren.  Morgen gaan we op weg naar Guilin.